DISKLAVIER FLYGEL

HVAD ER DISKLAVIER ?

Forestil dig; et ganske almindeligt opretstående klaver, eller et ganske almindeligt flygel. Tænk hvis man kunne kombinere klavermusikken med et helt orkester Et symfoniorkester, en jazzkvartet eller et popband. Spil selv med, eller sid og nyd musikken.

Alle har formentlig set de gammeldags selvspillende klaverer, der blev styret af papirruller - de fleste dog kun på film. Yamaha Disklavier er en videreudvikling af denne gamle opfindelse. Men der er sket meget siden papirrullerne. Et Disklavier er en kombination af det traditionelle instrument, et klaver eller et flygel, samt en hel række teknologiske nyskabelser og avanceret mekanik.

Opskriften lyder umiddelbart også simpel; man tager et helt almindeligt flygel, bygger motorer under hver tangent og alle pedaler, indbygger en computer til at styre det hele og så er man klar. Det er faktisk ikke helt forkert. Men bag facaden, eller skulle man sige under flyglet, sidder et ekstremt kompliceret netværk af mekanik og software, der har taget lang tid at få til at spille perfekt sammen.

Ved hjælp af uafhængige servomotorer, kan tangenterne spille af sig selv. Pedalerne kan bevæge sig op og ned. Den indbyggede styreenhed sørger for at man både kan afspille musik, men også indspille musik. Forestil dig, at du en dag får besøg af en koncertpianist, og at du får overtalt vedkommende til at spille på dit flygel. Hvis du trykker Optag, vil du derefter kunne afspille pianistens musik, fuldstændigt som det blev indspillet. Inklusiv eventuelle fejl, eller improvisationer. Omvendt er det også muligt at købe færdig musik. Der findes en lang række titler som kan købes, og afspilles på instrumentet.

Hør de rigtige musikere spille

I slutningen af 90´erne, fik vores dygtige ingeniører udviklet et system der kan synkronisere forskellige typer data. Uden at blive for teknisk, betyder det at man nu kan afspille en almindelig CD på sit Disklavier. Er der indspillet et specielt klaverspor på denne CD, vil man kunne høre de rigtige musikere spille sammen med instrumentet. Samtidigt monterede vi højttalere under flyglet. Det betyder, at du nu kan høre f.eks. George Benson spille den original udgave af On Broadway på sin jazz guitar, med hele sit band, ud gennem flyglets højttalere samtidigt med at en pianist har indspillet akkompagnement, der spilles på tangenterne Hele musikstykket bliver synkroniseret, så det følges ad og det lyder fantastisk Der findes en lang række internationale titler, i alle genrer, der kan købes og afspilles i et Disklavier.

Da Disklavier er en helt selvstændig enhed, der kan indspilles på, er det ligeledes muligt at vælge andre lyde, som f.eks. kirkeorgel, bas, guitar, el-piano eller strygeorkester, som kan afpilles direkte fra tangenterne. Desuden er en lang række andre funktioner mulige; Lær at spille via den indbyggede software, benyt instrumentet som Silent instrument (se forklaring om Silent), Afspil musik fra ét Disklavier til et andet Disklavier via internettet.

Hoteller, Restauranter, Konferencecentre, Gallerier, Firmaer, men også private

Gennem de sidste 10 år er interessen for Yamaha Disklavier steget markant. Alle der har behov for musik til underholdning af gæster, også på tidspunkter hvor det ikke er muligt at benytte en pianist, har stor glæde af et Disklavier. Flere private kunder, der er store musikelskere men som aldrig har fået lært at spille selv, har investeret i et Disklavier til ren underholdning. Har man først set og hørt et Disklavier, kan man ikke undgå at blive imponeret. Det store flotte blanke flygel, der spiller fantastisk musik, uden at man kan se hvor det kommer fra.

Instrumentet er eksklusivt designet, så det passer ind overalt. Betjeningen foregår nemt via en trådløs fjernbetjening. Blandt andet derfor, er instrumentet ideelt til underholdning af gæster, da det kan betjenes af personalet, samt at lydstyrken kan justeres til et passende niveau. Som ekstraudstyr, kan de indbyggede højttalere suppleres med højttalere der placeres rundt i lokalet, så lyden høres som behagelig baggrundsmusik.NYHEDSBREV

HOLD DIG OPDATERET

Få nyheder om Yamaha klaverer og flygler direkte i din email postkasse.

TILMELD DIG

KONTAKT

FIND OS HER

KØBENHAVN

PianoVærkstedet Mattson  & McGeHee

Rosenørns Allé 18

1634 København V

Tlf.: 33 32  87 20

kbh@yamahapianocenter.dk

 

ÅRHUS

PianoVærkstedet Mattson  & McGeHee

Grønnehade 63

8000 Århus C

Tlf.: 86 12  26 25

arh@yamahapianocenter.dk


Copyright o 2015 Yamaha Corporation

All rights reserved