SILENT FLYGEL

HVAD ER SILENT PIANO?

Forestil dig; et almindeligt opretstående klaver, eller et ganske almindeligt flygel. Når man spiller på disse instrumenter, kan alle i hele lokalet høre det, hvad enten der er tale om en stue, et undervisningslokale eller en koncertsal. Men tænk hvis man kunne sidde og øve sig i fred og ro uden at tænke på omgivelserne

Det kan man nu. Med Yamaha Silent systemet indbygget i sit instrument, kan du spille og øve dig i fred og ro. Når du aktiverer systemet, enten med en pedal eller et håndtag, sker der en mekanisk funktion der fjerner hammerne en anelse, således at de ikke rammer selve strengen. I stedet aktiveres en fintfølende optisk sensor der registrerer dine anslag, og sender signalet til et lydmodul. Dette lydmodul har indbygget en optagelse, en såkaldt sampling, af et koncertflygel og sender nu signalet til dine hovedtelefoner, eller til f.eks. et stereoanlæg.

Lyder det kompliceret ? Det er det også men kun indeni. For udenpå ligner det, og opfører sig som, et ganske almindeligt instrument, bortset fra en lille styreenhed der er diskret placeret i siden, under tangentskuffen. Betjeningen er simpel, og består af to knapper; én til lydstyrke og én til justering af rumklang.

Med eller uden lyd - Yamaha Silent systemet giver dig valgmuligheden.

Råder du over et hus hvor du kan øve dig i løbet af dagen, uden at tænke på omgivelserne, kan du benytte dit instrument helt normalt. Det lyder og føles som et almindeligt instrument.

Men bor du i lejlighed eller er der andre beboere i dit hus, som du ikke vil forstyrre midt i deres favorit tv-program, eller børn der helst ikke skal vækkes så aktiverer du Silent systemet.

Nu har du mulighed for at spille, hvor det kun er dig selv der kan høre lyden, gennem de medfølgende hovedtelefoner.

Der findes selvfølgelig også deciderede digital klaverer i dag, som er en glimrende erstatning for et rigtigt klaver eller flygel. Men det bliver aldrig helt det samme. Vil man have det korrekte anslag og den naturlige klang, er der kun et instrument der fungerer : Et klaver eller flygel.

Mange professionelle pianister og lydstudier har også fået øjnene op for Silent systemet. For det benyttes ikke kun til øvning. I styreenheden på alle flyglerne er der indbygget MIDI, som er et dataoverførselssystem, der kan benyttes til indspilninger. Således er det muligt at indspille din musik på enhver PC ved brug af et specielt musikprogram. Du har efterfølgende mulighed for at lave din egen CD, eller se dine kompositioner på noder.

Hvad koster det ?

Silent systemet er en Yamaha opfindelse der har været på markedet i snart 15 år, men under konstant udvikling. Yamaha har formået at forene det traditionelle klassiske klaver med en teknologisk nyskabelse. Dette system er perfekt til lejligheder, rækkehuse, øvelokaler eller til familien der gerne vil benytte stuen samtidig med at der øves. Du skal beregne en merpris på ca. 11.000 til 60.000 for identiske instrumenter med systemet indbygget. Systemet fås i mange forskellige instrumenter, lige fra det billigste klaver til de væsentligt dyrere flygler, helt op til vores professionelle serier.

Det er af økonomiske årsager ikke muligt at indbygge dette system i et ældre instrument. Det skal gøres ekstremt præcist, for at det ikke påvirker lyden i negativ retning. Der findes andre producenter af lignende systemer, men vogt dig for efterligninger. Yamaha Silent systemet er unikt, i lydkvalitet og i håndværksmæssig udførelse.NYHEDSBREV

HOLD DIG OPDATERET

Få nyheder om Yamaha klaverer og flygler direkte i din email postkasse.

TILMELD DIG

KONTAKT

FIND OS HER

KØBENHAVN

PianoVærkstedet Mattson  & McGeHee

Rosenørns Allé 18

1634 København V

Tlf.: 33 32  87 20

kbh@yamahapianocenter.dk

 

ÅRHUS

PianoVærkstedet Mattson  & McGeHee

Grønnehade 63

8000 Århus C

Tlf.: 86 12  26 25

arh@yamahapianocenter.dk


Copyright o 2015 Yamaha Corporation

All rights reserved